Vragen SGP over afvalinzameling rond feestdagen

0
725

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 29 juni heeft de SGP fractie vragen gesteld over afvalinzameling rondom de feestdagen. Het afval binnen de gemeente Nunspeet wordt opgehaald door de afvalcombinatie Aconov. SGP raadslid Gerard Mulder: “Zover wij weten is dat naar volle tevredenheid.

Dit jaar hebben echter al verschillende burgers vragen gesteld en klachten geuit over de manier van vuil ophalen rond de feestdagen. Voorheen was het zo dat bijvoorbeeld bij een tweede feestdag op maandag de zaterdag ervoor de container werd geleegd. Tegenwoordig gebeurt dat de zaterdag erna.

Dit betekent dat onze inwoners bijna 3 weken i.p.v. 2 weken met de container moeten doen. En dat is vooral voor mensen met wat meer personen per huishouden en tijdens warme dagen een probleem. In het geval van de gft-container brengt het bij wat warmer weer ook forse stank met zich mee.”

De SGP fractie stelt daarom een aantal vragen aan het college. “Graag willen we weten waarom de wijze van ophalen veranderd is en of het college op de hoogte is van de problematiek die dit met zich meebrengt. Daarnaast vragen we het college om samen met Aconov naar een oplossing te zoeken om dit in de toekomst verder te voorkomen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here