Vragen SGP over afsluiting Nunspeterweg

0
1703

De SGP fractie heeft tijdens de raadsvergadering van donderdag 29 juni vragen gesteld tijdens het mondelinge vragenhalfuur over de afsluiting van de Nunspeterweg in Elspeet tijdens het toeristische hoogseizoen.

De Nunspeterweg is dan van 12 juni t/m 4 augustus afgesloten in verband met werkzaamheden aan de riolering in en onder de Nunspeterweg. SGP raadslid Gerard Mulder legt uit waarom de SGP hierover vragen stelt: “Het onderhoud is hard nodig, we zijn dan ook blij dat het college er hard aan werkt om mogelijke wateroverlast tegen te gaan en in de toekomst te voorkomen.

Probleem is echter de periode waarin deze werkzaamheden plaatsvinden. Elspeet is een toeristisch dorp en hoewel de woningen en ondernemers op zich bereikbaar zijn, geeft dit veel overlast. Met name de horecaondernemers derven omzet, omdat een deel van het centrum een bouwput is. Er zijn alternatieve routes, maar die leiden het verkeer om het centrum heen.”

De SGP stelt daarom een aantal concrete vragen aan het college. “We willen van het college weten of het college zich bewust is van de gevolgen hiervan voor een dorp als Elspeet tijdens het toeristische seizoen.

Daarnaast willen we het college vragen om grote werkzaamheden in het centrum van Elspeet in de toekomst buiten het toeristische hoogseizoen te laten plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan de herinrichting van de Brink in Elspeet die er aan zit te komen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here