HellasBeach voor de 24e keer

0
432

NUNSPEET – Aanstaande vrijdag 23 juni start de 24e editie van HellasBeach, het beachvolleybaltoernooi dat georganiseerd wordt door volleybalvereniging Hellas uit Nunspeet. Dit jaar ontvangen we 74 teams verdeeld over 5 klassen die variëren van recreatief 4×4 tot en met competitieteams: Dames 3 tegen 3 en Heren 2 tegen 2. Met deze 74 teams is het toernooi opnieuw vol en inmiddels zijn de speelschema’s ook bekend. 

Net als andere jaren zal er ook dit jaar weer een mooi strandje worden aangelegd voor het tweedaagse toernooi. Midden in het centrum van Nunspeet wordt vrijdagochtend weer een berg zand gestort en zorgvuldig verspreid met een shovel. Nadat alles mooi vlak is gemaakt hebben we dan weer een mooi strand op de markt met plaats voor 10 beachvelden waarop het toernooi gespeeld kan worden.

Dit jaar vieren we het vijfjarige jubileum van het scholentoernooi. Het toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met het Team Nunspeet Beweegt. 

Er doen dit jaar 20 teams in de strijd om het podium. Het scholentoernooi wordt gespeeld door leerlingen van groep zeven en acht van verschillende basisscholen. Om de leerlingen goed voor te bereiden is er in de afgelopen weken weer volleyballes gegeven tijdens de gymuren op school. Daarnaast heeft volleybal vereniging Hellas nog diverse trainingen aangeboden buiten de schooltijden om zodat de deelnemende teams extra konden oefenen. 

Het scholentoernooi start vrijdag om 15.45uur. Rond 17.45uur vindt de prijsuitreiking plaats door wethouder Marije Storteboom. Direct daarna zal de wethouder ook de opening verzorgen van het hoofdtoernooi om 18.00uur. Er wordt op vrijdag gespeeld tot ongeveer 22.30uur.

Zaterdag gaat het toernooi verder met de eerste wedstrijden die gespeeld worden vanaf 8.30uur. De laatste wedstrijden en finales in de verschillende poules gespeeld worden vanaf ongeveer 16.30uur gespeeld. 

Om ongeveer 17.00uur vindt de prijsuitreiking plaats op het podium dat hiervoor speciaal in elkaar is getimmert.

De organisatie, bestaande uit Linda Mulder, Arjan Northausen, Jarik Niebeek en Daniël den Besten, heeft er zin in en hoopt er samen met de deelnemers, toeschouwer en sponsoren weer een fantastische editie van te maken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here