Plan van Aanpak verbetering stationsomgeving Nunspeet

7
4297

NUNSPEET – Een veilige overweg, een goede verkeersdoorstroming en een aantrekkelijk stationsgebied. Daarvoor heeft het college van B&W een plan van aanpak opgesteld. Wanneer de gemeenteraad op 29 juni a.s. instemt met dit plan gaat de gemeente samen met ProRail en de Provincie Gelderland in 2018 daadwerkelijk aan de slag om de knelpunten in dit gebied op te lossen. En dat is nodig, niet in de laatste plaats omdat Nunspeet een aantrekkelijke ‘toegangspoort’ wil zijn als toeristische gemeente aan de rand van de Veluwe. 

Complexe opgave

Het oplossen van de knelpunten in de stationsomgeving is een complexe opgave. Het is een druk verkeersknooppunt en er spelen veel belangen. Belangrijke spelers hierin zijn NS, ProRail, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie maar ook de vastgoedeigenaren, de ondernemers in het gebied, de Bedrijvenkring Nunspeet en de Ondernemersvereniging Nunspeet. 

Inmiddels heeft ProRail op verzoek van de gemeente al een LVO-traject opgestart (Landelijk Verbeterprogramma Overwegen). Dit richt zich met name op veiligheid en doorstroming op de spoorwegovergang Elspeterweg. Het verbeteren van de totale stationsomgeving is een tweede belangrijk doel in het Plan van Aanpak.

De aanpak

In de aanpak zijn er twee trajecten. Het verbeteren van de overweg en doorstroming (onder regie van ProRail), en het verbeteren van de kwaliteit van de stationsomgeving. Uiteindelijk moeten die gaan leiden tot een integrale aanpak van alle knelpunten in dit gebied. Met alle betrokkenen zal worden gesproken over o.a. de gewenste inrichting van het gebied en de verkeerskundige aspecten van de problematiek. 

Het proces moet in het voorjaar 2018 leiden tot een breed gedragen voorkeursvariant dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. 

Lees hier het hele plan van aanpak…

 

7 REACTIES

  1. Wordt tijd dat ze het net zoals in harderwijk gaan aanpakken gewoon de weg er onder door is het probleem opgelost

  2. Gewoon een tunnel aanleggen, in één keer van alle doorstroomproblemen af. Met al dat geld waarmee al tientallen jaren de boel wordt opgelapt of wilde plannen worden ontworpen (die achteraf niet werken) had al lang een tunnel bekostigd kunnen worden!

    • Bla Bla lees ff de link naar de bijlage. ’t is niet alleen de gemeente die beslist lees je dan.
      En ohja waar haalt de gemeente miljoenen vandaan voor een tunnel? OZB heel hoog maken???

  3. Bekijk de lengte van die tunnel eens. Dan kom je uit in de stationslaan. Die “oplossing” is bij de vorige verbouwing al bekeken.

  4. Het kost wat, maar gewoon die spoorlijn in een bak leggen van Routiers tot voorbij de Eperweg. Scheelt een hoop geluidoverlast, dus je kan meer bij de spoorlijn aan woning bouw doen(denk aan bv. de houthandel). Het bos wordt ook beter bereikbaar want je kan er overal brugjes overheen leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here